Beíratás eKrétán keresztül

2021.03.18

A járványügyi helyzetre való tekintettel az iskolával való kapcsolatfelvételre elsődlegesen az elektronikus megkeresés javasolt, a felvételi kérelem benyújtható az KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) keresztül.

Hogyan kell? Beiratkozás Általános Iskolába:   eKréta Kisokos

További segítség: e-Ügyintézés kérelmezői oldal

Elektronikus formában benyújtott felvételi kérelem esetében a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok eredetijének személyes bemutatására a 2021/2022-es tanév kezdetekor is sor kerülhet. Fontos, hogy az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, nyomtatványokat mindkét törvényes képviselő aláírásával ellátva kell benyújtani.

3. Ha a szülőknek nincs ettől eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi. A szülők, gondviselők a beiratkozó gyermek körzetes iskoláját az alábbi keresőfelületen - vagy a Közép-Pesti Tankerületi Központ honlapján ITT! vagy  ITT! találják meg!

4. Az adott évben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a szakértői véleményben kijelölt iskola hivatalból felveszi.

5. A nemzetiséghez tartozó jelentkezőt - ha a felvételi követelményeknek megfelel - a nemzetiség nyelvén vagy a nemzetiség nyelvén és magyarul tanító iskolába, tagozatra, osztályba, csoportba fel vagy át kell venni.