Iskolakóstolgató 2021/2022-es tanév


4. ONLINE találkozó a leendő elsős osztályfőnökökkel

2021. január 26. 

17.00 

Kedves Szülők! 

Január 26-án délután újabb ismerkedésre lesz lehetőség a leendő osztályfőnökökkel. A beszélgetésre minden eddigi érdeklődőnek küldünk meghívót mindegyik leendő osztályhoz. Elcsúsztatva kezdjük a beszélgetéseket, így az egyik beszélgetésből kilépve a másik meghívóval csatlakozhat a következő beszélgetésbe. 17 órakor az angolos osztályhoz lehet csatlakozni Ildi nénihez. A nemzetiségi osztályhoz, és a logopédiai osztályhoz 17,30-kor lehet majd csatlakozni, Zsuzsa nénihez és Csilla nénihez. Úgy terveztük, hogy most a tanítókkal lehet beszélgetni, de szívesen látjuk gyermekeiket is. A beszélgetés időtartama vége nem függ a meghirdetett időponttól, tehát aki csak az egyik osztályt választja (pl. az angol osztályt) tovább beszélgethet a leendő tanítóval, mint 17,30. Esetleg később is bekapcsolódhat a beszélgetésbe.Köszönjük szépen az érdeklődő részvételt a 3. online találkozónkon.

Két hét múlva folytatjuk!

Regisztrálni csak azoknak szükséges, akik még eddig egyszer sem voltak jelen. A többieknek automatikusan meghívót küldünk. 

ONLINE beszélgetések dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi intézményvezető, és Székelyné Palkó Mária intézményvezető helyettes asszonyokkal  


3. ONLINE találkozó a vezetőséggel és most a leendő elsős osztályfőnökök is jelen lesznek

 2021. január 12. kedd, 17.30

Kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát a regisztráció gombra kattintva!

Akik a korábbi online találkozón részt vettek automatikus meghívást kapnak a 3. alkalomra, regisztrálniuk már nem szükséges.

Köszönjük!

A jelentkezést az online beszélgetés napjáig (déli 12 óráig)  tudjuk fogadni.Nagyon köszönjük a részvételt azon kedves szülőknek, akik az első online beszélgetésünkön jelen voltak. A nagy érdeklődésre való tekintettel még egy alkalmat nyitunk. Az időn túl jelentkezetteket is várjuk. 

2. ONLINE beszélgetés 

2020. december 2. 17:00 óra

Kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát a regisztráció gombra kattintva! 

A jelentkezést az online beszélgetés napján déli 12 óráig  tudjuk fogadni, de írni is írhatnak nekünk ezen a felületen.

Köszönjük szépen!


ONLINE beszélgetés dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi intézményvezető, és Székelyné Palkó Mária intézményvezető helyettes asszonyokkal 

2020. november 25. 17:00 óra

Kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát a regisztráció gombra kattintva!Nevelés

Tanulóinkat életvidám, kiegyensúlyozott, nyitott, érdeklődő emberekké szeretnénk nevelni. Az oktató munkánkkal biztos alapot adunk a továbbtanuláshoz. Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra, környezet tudatosságra való nevelést, valamint a sportolás iránti igény kialakítását.

Hiszünk a sokféleségben, támogatjuk az eltérő ütemben fejlődő gyerekeket.

A különböző kultúrák értékeinek kifejezésre juttatásával a toleranciára, a másság elfogadására és megbecsülésére tanítjuk a gyermekeket.

Céljaink eléréséhez a gyerekek mellett a támogató és aktív szülői házra is építünk. A tanórán kívüli programok sokféleségével, a rendhagyó órák iskolai szintű szervezésével , az osztályközösségek kialakításával , a Békés Iskolák program felvállalásával közel kerülünk céljaink megvalósításához.


1. a osztály (angol) 

Az angol/családi életre nevelés osztályba minden jelentkező gyermeket felveszünk. 

 Az angol nyelvet választók két évig heti 2 órában életkoruknak megfelelő, játékos módszerekkel tanulják az idegen nyelvet. Azok a gyerekek, akik az alap tárgyakból a megfelelő szinten teljesítettek második osztályban, harmadikban továbbra is 2 órában tanulják az angol nyelvet. Ők lesznek a "tagozatosak". Negyedik osztálytól 4 órában, részesülnek majd angol nyelvi oktatásban. Azok a gyerekek, akik nem lesznek "tagozatosak", harmadikban, az angol helyett magyar és matematika tárgyakból fejlesztést kapnak. Természetesen negyediktől, mint minden iskolában, a törvény által meghatározott óraszámban tanulhatják az idegen nyelvet ugyanabban az osztályban. A családi életre nevelést választók az alsó tagozaton heti egy órában a család társadalomban betöltött szerepével, működésével , a társas kapcsolatokkal, kommunikációval, konfliktuskezeléssel, önismerettel ismerkednek meg. A tanulást ma már bizonyítottan elősegítő érzelmi intelligencia fejlesztésével is foglalkozunk. Helyzetgyakorlatokkal, beszélgetésekkel, drámajátékokkal segítjük tanulóink ismeretbővítését.

1. l (logopédiai) osztály

Logopédiai osztályainkba szakértői papír alapján tudjuk fogadni a gyerekeket. Ők négy éven át külön osztályban fejlesztőpedagógus és logopédus segítségével válnak alkalmassá,hogy tanulmányaikat többségi osztályokban folytathassák. Hagyományos oktatási környezet mellett a vegyes ill. az interaktív oktatási környezet is jelen van a tanulásszervezésünkben. Ebbe az osztályba felvett gyerekek is választhatják a családi életre nevelést.

1. n osztály (német nemzetiségi)

Német nemzetiségi nyelvoktató osztály 1993-óta működik iskolánkban. Ide azok jelentkezését várjuk, akik otthon, illetve a nemzetiségi óvodában megfelelő megértésre és beszédkészségre tettek szert az adott nyelven vagy vállalják a nagyobb megterhelést jelentő intenzív oktatást. A nyelvoktatást az alapokról indítjuk, így előzetes német nyelvi ismeret nélkül is lehet a képzésre jelentkezni. Nyolc éven keresztül heti 5+1 órában fejlesztjük a gyerekek nyelvismeretét. A német nemzetiségi hagyományok ápolását nem csak tantárgyi keretben valósítjuk meg. Obervellachi táborainkban "élő" tapasztalatra tehetnek szert tanulóink. 


A vírushelyzet miatt sajnos a személyes találkozás lehetősége nem engedélyezett, igyekszünk online felületünkön tájékoztatni Önöket! Köszönjük, ha figyelemmel kísérik oldalunkat.